9 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Yüzük Çorbası nasıl yapılır, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Yüzük Çorbası tarifi, Yüzük Çorbası malzemeleri, Yüzük Çorbası nasıl pişirilir, Yüzük Çorbası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yüzük Çorbası, Nurselin mutfağı mersin yemekleri, Nurselin Mutfağı 09.04.2015 Yüzük Çorbası Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yüzük Çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr kemikli et
2 adet turunç
1 bardak nohut
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
yarım bardak irmik
3,5 bardak un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Islatılmış nohut ve et düdüklüde haşlanır. İrmik, un, yumurta ve tuz karıştırılarak sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan bir beze alınarak un yardımıyla açılır. Açılan hamurdan şişe kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarılır. Turunçların suyu sıkılır. Tencereye tereyağı ve salçalar eklenerek kavrulur. Üzerine nane, pişen etin suyu, 2 bardak su, piştikten sonra didiklenen etler ve nohut ilave edilerek kaynamaya bırakılır. İçerisine turunç suyu ve kesilen halka hamurlar eklenerek 5 dk daha kaynatılır.Altı kapatılınca içerisine bir bardak soğuk su ilave edilir.Afiyet olsun.
YÜZÜK ÇORBASI
Malzemeler:
500 gr kemikli et
2 adet turunç
1 bardak nohut
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
yarım bardak irmik
3,5 bardak un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Islatılmış nohut ve et düdüklüde haşlanır. İrmik, un, yumurta ve tuz karıştırılarak sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan bir beze alınarak un yardımıyla açılır. Açılan hamurdan şişe kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarılır. Turunçların suyu sıkılır. Tencereye tereyağı ve salçalar eklenerek kavrulur. Üzerine nane, pişen etin suyu, 2 bardak su, piştikten sonra didiklenen etler ve nohut ilave edilerek kaynamaya bırakılır. İçerisine turunç suyu ve kesilen halka hamurlar eklenerek 5 dk daha kaynatılır.Altı kapatılınca içerisine bir bardak soğuk su ilave edilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder