Nurselin Mutfağı 7 Nisan 2015 Kolay Yufka Mantısı Tarifi



7 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Kolay Yufka Mantısı nasıl yapılır, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Kolay Yufka Mantısı tarifi, Kolay Yufka Mantısı malzemeleri, Kolay Yufka Mantısı nasıl pişirilir, Kolay Yufka Mantısı nasıl yapılır,nurselin mutfağı Kolay Yufka Mantısı





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kolay Yufka Mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

YUFKA MANTISI

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
4 adet yufka
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su

Sosu İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanlar ince ince doğranır. kıyma, soğan, pul biber, karabiber, tuz karıştırılır. Ayrı bir kasede su, sıvı yağ karıştırılır. Yufka tezgaha serilerek üzerine su ve yağ karışımı yayılarak ikiye katlanır. Düz tarafına kıymalı harç serilerek gevşek bir rulo yapılır. Bıçakla 3 parmak eninde kesilerek 180 derece fırında pişirilerek, Sarımsaklı yoğurt ve üzerine kızarmış tereyağı, pul biber ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}