Nurselin Mutfağı 7 Nisan 2015 Elmalı Kurabiye Tarifi



7 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Elmalı Kurabiye nasıl yapılır, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Elmalı Kurabiye tarifi, Elmalı Kurabiye malzemeleri, Elmalı Kurabiye nasıl pişirilir, Elmalı Kurabiye nasıl yapılır,nurselin mutfağı Elmalı Kurabiye




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Elmalı Kurabiye tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
125 gr katı yağ
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 bardak ceviz
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:
pudra şekeri

Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyularak rendelenir. Şeker ile birlikte ocakta pişirilir. içerisine Ceviz ve tarçın ilave edilerek soğutulur. Hamur için yağ, yumurta, kabartma tozu, pudra şekeri karıştırılarak alabildiği kadar un ilavesiyle hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınarak tezgahta el yardımıyla yuvarlak açılarak bir kenarına bıçakla çizikler atılır. Çiziksiz tarafa iç harçtan koyularak rulo yapılır ay şekli verilir ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}