7 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Ispanaklı Patates Çanağı nasıl yapılır, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Ispanaklı Patates Çanağı tarifi, Ispanaklı Patates Çanağı malzemeleri, Ispanaklı Patates Çanağı nasıl pişirilir, Ispanaklı Patates Çanağı nasıl yapılır,nurselin mutfağı Ispanaklı Patates Çanağı
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ispanaklı Patates Çanağı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kg ıspanak
2 adet patates
1 bardak köftelik bulgur
1,5 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ispanaklar doğrandıktan sonra suda haşlanır.Haşlandıktan sonra sıkılarak iyice suyu süzülür. Karıştırma kabında ıspanak yoğurt ve sarımsak karıştırılır. Ayrı bir yerde haşlanmış patatesler rendelenir. Üzerine bulgur, karabiber,pul biber tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve salça ilave edilerek iyice yoğurulur. Hazırlanan karışımdan toplar alınarak çanak halinde şekil verilir. İçerisine ıspanaklı yoğurt karışımı doldurulur. Üzerine kızartılan tereyağı ve pul biber karışımı gezdirildikten sonra servis edilir.
ISPANAKLI PATATES ÇANAĞI
Malzemeler:
1 kg ıspanak
2 adet patates
1 bardak köftelik bulgur
1,5 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ispanaklar doğrandıktan sonra suda haşlanır.Haşlandıktan sonra sıkılarak iyice suyu süzülür. Karıştırma kabında ıspanak yoğurt ve sarımsak karıştırılır. Ayrı bir yerde haşlanmış patatesler rendelenir. Üzerine bulgur, karabiber,pul biber tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve salça ilave edilerek iyice yoğurulur. Hazırlanan karışımdan toplar alınarak çanak halinde şekil verilir. İçerisine ıspanaklı yoğurt karışımı doldurulur. Üzerine kızartılan tereyağı ve pul biber karışımı gezdirildikten sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder