Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ELMALI KURABİYE
Malzemeler:
125 gr katı yağ
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
5 adet elma
1 bardak ceviz
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyularak rendelenir. Şeker ile birlikte ocakta pişirilir. içerisine Ceviz ve tarçın ilave edilerek soğutulur. Hamur için yağ, yumurta, kabartma tozu, pudra şekeri karıştırılarak alabildiği kadar un ilavesiyle hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınarak tezgahta el yardımıyla yuvarlak açılarak bir kenarına bıçakla çizikler atılır. Çiziksiz tarafa iç harçtan koyularak rulo yapılır ay şekli verilir ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.180 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
YUFKA MANTISI
500 gr dana kıyma
4 adet yufka
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
Sosu İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Soğanlar ince ince doğranır. kıyma, soğan, pul biber, karabiber, tuz karıştırılır. Ayrı bir kasede su, sıvı yağ karıştırılır. Yufka tezgaha serilerek üzerine su ve yağ karışımı yayılarak ikiye katlanır. Düz tarafına kıymalı harç serilerek gevşek bir rulo yapılır. Bıçakla 3 parmak eninde kesilerek 180 derece fırında pişirilerek, Sarımsaklı yoğurt ve üzerine kızarmış tereyağı, pul biber ile servis edilir.
ÇİLEKLİ PASTA
Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak şeker
yarım bardak nişasta
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı ılık su
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
2 kaşık kakao
1 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
1 kg çilek
9 paket çikolata çubuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaları beyazı ve sarısı ayrı yerlerde her birinin üzerine yarımşar bardak şeker ile birlikte iyice çırpılır.Kuru malzemeler ayrı bir yerde elenir.çırpılan yumurta ve şeker karışımına ılık su ve yağ ilave edildikten sonra çırpılır.Daha sonra çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılarak elenen kuru malzemeler birlikte karıştırılarak yuvarlak fırın kabında 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kreması için süt, şeker, un, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir altını kapatmadan önce çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur. Kek pişince soğuması beklenerek kalıptan çıkarılır ortasından ikiye ayrılır. Servis tabağına kekin tabanı yerleştirilerek süt ile ıslatılır.Üzerine soğuk krema yayılır.kremanın üzerine küp küp doğranmış çilekler serpilir.üste kapatılan kek süt ile ıslatıldıktan sonra üzeri ve kenarları kremayla kapatılır.kenarlarına çikolatalı çubuklar tek tek yerleştirilir.Üst kısımda oluşan çukura çilekler yerleştirilerek biraz dinlendirilir ve servis edilir.
ISPANAKLI PATATES ÇANAĞI
Malzemeler:
1 kg ıspanak
2 adet patates
1 bardak köftelik bulgur
1,5 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ispanaklar doğrandıktan sonra suda haşlanır.Haşlandıktan sonra sıkılarak iyice suyu süzülür. Karıştırma kabında ıspanak yoğurt ve sarımsak karıştırılır. Ayrı bir yerde haşlanmış patatesler rendelenir. Üzerine bulgur, karabiber,pul biber tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve salça ilave edilerek iyice yoğurulur. Hazırlanan karışımdan toplar alınarak çanak halinde şekil verilir. İçerisine ıspanaklı yoğurt karışımı doldurulur. Üzerine kızartılan tereyağı ve pul biber karışımı gezdirildikten sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder