Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Zeytin yağı
Tuz
Su
Sos İçin:
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı parmesan peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Karabiber
Üzeri İçin:
5 adet haşlanmış tavuk baget
200 gram kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Sosu için, küçük bir tencereye tereyağı koyularak içerisine krema dökülür. Parmesan peyniri de rendelenerek ilave edilip pişirilir. Altını kapatınca içine doğranmış taze fesleğeni, tuz ve karabiberi koyup karıştırılır.
Un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortası havuz gibi açılır. Ortaya yaş maya zeytinyağı ve ılık su dökülür. Ortadaki sıvılarla maya eritilir. Kenardan un alarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılarak yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine koyulur.
Hamurların üzerine sos yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serpilir. Peynirin bir kısmı üzeri için ayırılır. Kaşar peynirinin üzerine haşlanmış ve parçalanmış tavuk eti paylaştırılır. Ayrılan kaşar da üzerlerine paylaştırılır. Küp küp doğranan kırmızı biber de üzerlerine koyulur. Tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
TAVUKLU ALFREDO PİZZA
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Zeytin yağı
Tuz
Su
Sos İçin:
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı parmesan peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Karabiber
Üzeri İçin:
5 adet haşlanmış tavuk baget
200 gram kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Sosu için, küçük bir tencereye tereyağı koyularak içerisine krema dökülür. Parmesan peyniri de rendelenerek ilave edilip pişirilir. Altını kapatınca içine doğranmış taze fesleğeni, tuz ve karabiberi koyup karıştırılır.
Un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortası havuz gibi açılır. Ortaya yaş maya zeytinyağı ve ılık su dökülür. Ortadaki sıvılarla maya eritilir. Kenardan un alarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılarak yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine koyulur.
Hamurların üzerine sos yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serpilir. Peynirin bir kısmı üzeri için ayırılır. Kaşar peynirinin üzerine haşlanmış ve parçalanmış tavuk eti paylaştırılır. Ayrılan kaşar da üzerlerine paylaştırılır. Küp küp doğranan kırmızı biber de üzerlerine koyulur. Tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder