6 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Tavuklu Alfredo Pizza Tarifi



yeşil elma 6.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Tavuklu Alfredo Pizza tarifi, yeşil elma  Tavuklu Alfredo Pizza nasıl yapılır,  Tavuklu Alfredo Pizza malzeme listesi, Tavuklu Alfredo Pizza tarifi, Tavuklu Alfredo Pizza nasıl yapılır, Tavuklu Alfredo Pizza nasıl yapılır, Tavuklu Alfredo Pizza tarifi, yeşil elma bugün, 6 nisan 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 6 nisan 2015 pazartesi oktay usta tarifleri





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

TAVUKLU ALFREDO PİZZA

Malzemeler:
2 su bardağı un
 Yarım paket yaş maya
 Zeytin yağı
 Tuz
 Su

Sos İçin:
 1 su bardağı krema
 2 çorba kaşığı parmesan peynir
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 3 diş sarımsak
 1 tutam fesleğen
 Karabiber

Üzeri İçin:
 5 adet haşlanmış tavuk baget
 200 gram kaşar peyniri
 1 adet kırmızı biber

Hazırlanışı:
Sosu için, küçük bir tencereye tereyağı koyularak içerisine krema dökülür. Parmesan peyniri de rendelenerek ilave edilip pişirilir. Altını kapatınca içine doğranmış taze fesleğeni, tuz ve karabiberi koyup karıştırılır.

Un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortası havuz gibi açılır. Ortaya yaş maya zeytinyağı ve ılık su dökülür. Ortadaki sıvılarla maya eritilir. Kenardan un alarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılarak yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine koyulur.

Hamurların üzerine sos yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serpilir. Peynirin bir kısmı üzeri için ayırılır. Kaşar peynirinin üzerine haşlanmış ve parçalanmış tavuk eti paylaştırılır. Ayrılan kaşar da üzerlerine paylaştırılır. Küp küp doğranan kırmızı biber de üzerlerine koyulur. Tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}