28 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Kömbe nasıl yapılır, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Kömbe tarifi, Kömbe malzemeleri, Kömbe nasıl pişirilir, Kömbe nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kömbe, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 28.04.2015 Kömbe Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kömbe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Kuşbaşı etli harcı için:
750 gr kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı harç için:
500 gr dana kıyma
3 kuru soğan
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık biber salçası,
1 çay kaşığı tuz
Kavut için:
4 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 bardak ceviz
Hamuru için:
2 kğ un
1 tatlı kaşığı tuz
su
Hazırlanışı:
Kuş başı et düdüklüde haşlanır.Soğanlar doğranarak tereyağı ile birlikte tavada kavrulur. İçerisine kıyma et ilave edilerek kavurmaya devam edilir.İçerisine biber salçası ve tuz ilave edilir ve altı kapatılır. Kavut için tencerede 4 kaşık tereyağı ile birlikte un kavrulur (akışkan bir kıvamda). Haşlanan kuş başı et tavaya alınarak tereyağında kavrulur ve altı kapatılır. Hamur için un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan hamurdan altı ve üstü için iki büyük beze ayrılır.Geri kalan hamur küçük bezelere ayrılır.İl önce altı için ayrılan hamur oklavayla çok ince olmayacak şekilde tepsinin boyutuna göre açılır. Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına yerleştirilir.Üzerine kavut gezdirilir, ceviz serpilir. Daha sonra küçük beze ince bir şekilde açılarak üzerine kıymalı harçtan, diğer katına kuşbaşılı harçtan daha sonraki kata yine kavut ve ceviz serpilerek diğer yufkalar da aynı sıralamayla yapılmaya yufkalar bitene kadar devam edilir. En üstüne kalın yufkası da yerleştirildikten sonra bıçakla ortasına delikler açılır. En üstüne tereyağı sürülerek sıcak fırında pişirilir.
KÖMBE
Malzemeler:
Kuşbaşı etli harcı için:
750 gr kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı harç için:
500 gr dana kıyma
3 kuru soğan
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık biber salçası,
1 çay kaşığı tuz
Kavut için:
4 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 bardak ceviz
Hamuru için:
2 kğ un
1 tatlı kaşığı tuz
su
Hazırlanışı:
Kuş başı et düdüklüde haşlanır.Soğanlar doğranarak tereyağı ile birlikte tavada kavrulur. İçerisine kıyma et ilave edilerek kavurmaya devam edilir.İçerisine biber salçası ve tuz ilave edilir ve altı kapatılır. Kavut için tencerede 4 kaşık tereyağı ile birlikte un kavrulur (akışkan bir kıvamda). Haşlanan kuş başı et tavaya alınarak tereyağında kavrulur ve altı kapatılır. Hamur için un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan hamurdan altı ve üstü için iki büyük beze ayrılır.Geri kalan hamur küçük bezelere ayrılır.İl önce altı için ayrılan hamur oklavayla çok ince olmayacak şekilde tepsinin boyutuna göre açılır. Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına yerleştirilir.Üzerine kavut gezdirilir, ceviz serpilir. Daha sonra küçük beze ince bir şekilde açılarak üzerine kıymalı harçtan, diğer katına kuşbaşılı harçtan daha sonraki kata yine kavut ve ceviz serpilerek diğer yufkalar da aynı sıralamayla yapılmaya yufkalar bitene kadar devam edilir. En üstüne kalın yufkası da yerleştirildikten sonra bıçakla ortasına delikler açılır. En üstüne tereyağı sürülerek sıcak fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder