28 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Dolanger Tatlısı nasıl yapılır, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Dolanger Tatlısı tarifi, Dolanger Tatlısı malzemeleri, Dolanger Tatlısı nasıl pişirilir, Dolanger Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Hanım Kebabı, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 28.04.2015 Dolanger Tatlısı Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Dolanger Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
2 bardak ceviz
Şerbeti İçin:
5 bardak şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve dinlendirilir.Şerbet malzemeleri kaynatılarak soğumaya bırakılır.Cevizler rondoda ufalanır. Hamur dinlendikten sonra 12 bezeye ayrılır.Oklava ile bezeler ince bir şekilde açılır ve hazırlanan yufka ortadan ikiye kesilir.Yuvarlak kısmından oklavayla sarılır aralarına ceviz serpilerek.Yufka her iki ucundan ortaya doğru oklavanın üzerinde büzülür ve oklava içerisinden çekilir ve tepsiye yerleştirilir. Tereyağı eritilerek hazırlanan talının üzerine gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcak baklavaya soğuk şerbet dökülür.
DOLANGER TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
2 bardak ceviz
Şerbeti İçin:
5 bardak şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve dinlendirilir.Şerbet malzemeleri kaynatılarak soğumaya bırakılır.Cevizler rondoda ufalanır. Hamur dinlendikten sonra 12 bezeye ayrılır.Oklava ile bezeler ince bir şekilde açılır ve hazırlanan yufka ortadan ikiye kesilir.Yuvarlak kısmından oklavayla sarılır aralarına ceviz serpilerek.Yufka her iki ucundan ortaya doğru oklavanın üzerinde büzülür ve oklava içerisinden çekilir ve tepsiye yerleştirilir. Tereyağı eritilerek hazırlanan talının üzerine gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcak baklavaya soğuk şerbet dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder