20 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Portakallı Bandırma nasıl yapılır, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Portakallı Bandırma tarifi, Portakallı Bandırma malzemeleri, Portakallı Bandırma nasıl pişirilir, Portakallı Bandırma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Portakallı Bandırma, Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 20.04.2015 Portakallı Bandırma Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Portakallı Bandırma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
3 kilo portakal
500 gram ceviz
2 bardak şeker
1 bardak un
1 bardak nişasta
1 bardak su
Hazırlanışı:
PORTAKALLI BANDIRMA
Malzemeler:
3 kilo portakal
500 gram ceviz
2 bardak şeker
1 bardak un
1 bardak nişasta
1 bardak su
Hazırlanışı:
Ceviz içi sıcak suda yaklaşık 1 saat kadar bekletilir.Daha sonra iğneye ip sağlanarak cevizle sırasıyla düz ve ters tarafından ipe geçirilir.
2 portakal kabuğu rendesi, sıkılmış portakal suyu ve şeker ocakta ısıtılır. Isıtılan bu karışımdan 2-3 kepçe alınarak, un, nişasta, su ile iyice çırpılır. Portakal suyu kaynamaya başlayınca çırpılarak azar azar nişastalı karışım eklenir ve kıvamını alması için hızlıca karıştırılır.
Cevizler portakal muhallebisine batırılıp 5 dakika bekletilir daha sonra tekrar batırılır ve uygun bir yere asılır.Üzeri kuruyunca tekrar batırılır ve kurumaya bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder