Nurselin Mutfağı 20 Nisan 2015 Sultan Dolması Tarifi Adana



20 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Sultan Dolması nasıl yapılır, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Sultan Dolması tarifi, Sultan Dolması malzemeleri, Sultan Dolması nasıl pişirilir, Sultan Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sultan Dolması, Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı  20.04.2015 Sultan Dolması Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sultan Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SULTAN DOLMASI

Malzemeler:
 1 ip dolmalık kuru biber
 1,5 bardak tahin
 4 diş sarımsak
 1 bardak limon suyu
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet dereotu
 1 bağ taze nane
 1 adet domates
 Yarım demet taze soğan
 2 bardak yer fıstığı
 1 bardak susam
 Kimyon
 Pul biber
Sos İçin:
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 Pul biber

Hazırlanışı:
 Kuru biberler sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. İçi için susam ve robotta çekilmiş yer fıstığı tavada kavrulur.Daha sonra ince doğranmış maydanoz, dereotu, nane, doğranmış domates ve kimyon ile karıştırılır.  
Tahin, limon suyu ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır. Tahinli sosun yarısı iç harca dökülerek iç harç hazır hale getirilir.
Haşlanmış biberler iç harç ile doldurulup servis tabağına dizilir. Sıvı yağ ve pul biber kızartılarak dolmanın üzerine gezdirilir ve kalan tahin ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}