Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PORTAKALLI BANDIRMA
Malzemeler:
3 kilo portakal
500 gram ceviz
2 bardak şeker
1 bardak un
1 bardak nişasta
1 bardak su
Hazırlanışı:
Ceviz içi sıcak suda yaklaşık 1 saat kadar bekletilir.Daha sonra iğneye ip sağlanarak cevizle sırasıyla düz ve ters tarafından ipe geçirilir.
2 portakal kabuğu rendesi, sıkılmış portakal suyu ve şeker ocakta ısıtılır. Isıtılan bu karışımdan 2-3 kepçe alınarak, un, nişasta, su ile iyice çırpılır. Portakal suyu kaynamaya başlayınca çırpılarak azar azar nişastalı karışım eklenir ve kıvamını alması için hızlıca karıştırılır.
Cevizler portakal muhallebisine batırılıp 5 dakika bekletilir daha sonra tekrar batırılır ve uygun bir yere asılır.Üzeri kuruyunca tekrar batırılır ve kurumaya bırakılır.
Malzemeler:
1 ip dolmalık kuru biber
1,5 bardak tahin
4 diş sarımsak
1 bardak limon suyu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 bağ taze nane
1 adet domates
Yarım demet taze soğan
2 bardak yer fıstığı
1 bardak susam
Kimyon
Pul biber
Sos İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Pul biber
Hazırlanışı:
Kuru biberler sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. İçi için susam ve robotta çekilmiş yer fıstığı tavada kavrulur.Daha sonra ince doğranmış maydanoz, dereotu, nane, doğranmış domates ve kimyon ile karıştırılır.
SULTAN DOLMASI
Malzemeler:
1 ip dolmalık kuru biber
1,5 bardak tahin
4 diş sarımsak
1 bardak limon suyu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 bağ taze nane
1 adet domates
Yarım demet taze soğan
2 bardak yer fıstığı
1 bardak susam
Kimyon
Pul biber
Sos İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Pul biber
Hazırlanışı:
Kuru biberler sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. İçi için susam ve robotta çekilmiş yer fıstığı tavada kavrulur.Daha sonra ince doğranmış maydanoz, dereotu, nane, doğranmış domates ve kimyon ile karıştırılır.
Tahin, limon suyu ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır. Tahinli sosun yarısı iç harca dökülerek iç harç hazır hale getirilir.
Haşlanmış biberler iç harç ile doldurulup servis tabağına dizilir. Sıvı yağ ve pul biber kızartılarak dolmanın üzerine gezdirilir ve kalan tahin ile servis edilir.
Malzemeler:
4 bardak un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi İçin:
1 kuru soğan
300 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Pul biber
Hazırlanışı:
SIKMA
Malzemeler:
4 bardak un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi İçin:
1 kuru soğan
300 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Pul biber
Hazırlanışı:
Un, maya ve tuz karıştırılıp ılık su ile hamur yoğrulur. Yoğurulan hamur dinlendirilir.
İçi için yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. İçerisine ezilmiş peynir, doğranmış maydanoz, taze soğan ve pul biber ilave edilerek karıştırılır.
Hamur bezelere ayrılarak tabak büyülüğünde açılır. Sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir. Hamur sıcak iken tereyağı sürülüp iç harç koyularak rulo yapılır ve el ile sıkılır. Ayran ile servis edilir.
Malzemeler:
SOĞANLI TAVUKLU VE SİYAH HAVUÇLU PİLAV
Malzemeler:
Soğanlı tavuğu için:
2 parça tavuk göğsü
2 kuru soğan.
yarım demet maydanoz.
1 fincan sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 tatlı kaşığı toz biber.
1 tatlı kaşığı kekik.
Pilavı için:
4 adet siyah havuç
1 çay bardağı nar ekşisi
1 tutam taze zahter
1 adet kuru soğan
4 bardak bulgur
1 kase nohut
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
6 bardak su
Sosu için:
yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü dövülerek inceltilir. Sıvı yağ ve baharatlar karıştırılarak dövülen tavuk göğsü ile karıştırılır. Yağlı kağıdın üzerine alınır ve içine yemeklik doğranan soğan ve ince kıyılmış maydanoz koyularak rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt ve folyo ile kaplanıp 200 derecede fırında pişirilir.
Siyah havuçların kabukları soyulup doğranarak haşlanır. Doğranan soğanlar yağda kavrulur. Rengi dönünce üzerine bulgur eklenir. Üzerine haşlanan havuçlar suyu ile beraber ilave edilir. Islatılmış nohut eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın doğranan zahter katılır ve nar ekşisi gezdirilip demlenmeye bırakılır.
Fırından çıkan tavuklar 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Sunum tabağına alınan pilavın etrafına dizilir. Üzerine yağda yakılan pul biber ve kimyonla karıştırılan ceviz serpilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder