15 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Sac Böreği nasıl yapılır, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Sac Böreği tarifi, Sac Böreği malzemeleri, Sac Böreği nasıl pişirilir, Sac Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sac Böreği, Nurselin mutfağı çorum yemekleri, Nurselin Mutfağı 15.04.2015 Sac Böreği Tarifi, ırgat böreği
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sac Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
5 bardak un
4 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç harcı için:
1 kaşık tereyağı
yumurta
yarım kalıp peynir
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur. İki bezeye ayrılarak bezeler tabaktan büyük şekilde oklavayla açılır ve üzerine tereyağı sürülerek rulo şeklinde sarılarak yuvarlanır.Buzdolabında dinlendirilir.
İç harcı için tavada tereyağı eritilir.Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır ve pişirilir içerisine maydanoz, pul biber ve peynir eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Dinlenen hamurlar oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. Fırın tepsisinin tabanı tereyağı ve sıvı yağla yağlanır. Üzerine açılan hamur el ile bastırılarak yayılır. Hamurun üzerine iç harç yayılarak aynı şekilde açılan diğer hamur üzerine kapatılır.Tepsi ocağın üzerinde kısık ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
SAC BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
5 bardak un
4 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç harcı için:
1 kaşık tereyağı
yumurta
yarım kalıp peynir
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur. İki bezeye ayrılarak bezeler tabaktan büyük şekilde oklavayla açılır ve üzerine tereyağı sürülerek rulo şeklinde sarılarak yuvarlanır.Buzdolabında dinlendirilir.
İç harcı için tavada tereyağı eritilir.Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır ve pişirilir içerisine maydanoz, pul biber ve peynir eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Dinlenen hamurlar oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. Fırın tepsisinin tabanı tereyağı ve sıvı yağla yağlanır. Üzerine açılan hamur el ile bastırılarak yayılır. Hamurun üzerine iç harç yayılarak aynı şekilde açılan diğer hamur üzerine kapatılır.Tepsi ocağın üzerinde kısık ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder