15 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Kremalı Kurabiye nasıl yapılır, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Haşhaşlı Poğaça tarifi, Haşhaşlı Poğaça malzemeleri, Haşhaşlı Poğaça nasıl pişirilir, Haşhaşlı Poğaça nasıl yapılır, nurselin mutfağı Haşhaşlı Poğaça, Nurselin mutfağı çorum yemekleri, Nurselin Mutfağı 15.04.2015 Haşhaşlı Poğaça Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Haşhaşlı Poğaça tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
5 bardak un
2 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
1 bardak süt
yarım kaşık tuz
1 bardak sıvı yağ
2 bardak su
iç harcı için:
2 bardak ceviz
3 bardak çekilmiş haşhaş
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurlar bezelere ayrılır. Bezeler yağa ve haşhaşa bulanarak oklavayla olabildiğince ince açılır. İç harcı için ceviz dövülür. Açılan hamurun üzerine biraz yağ sürülerek karşılıklı iki tarafından katlanır arasına ceviz koyularak bohça şeklinde katlanarak fırın tepsisine dizilir.180 derece fırında pişirilir.
HAŞHAŞLI BÖREK
Malzemeler:5 bardak un
2 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
1 bardak süt
yarım kaşık tuz
1 bardak sıvı yağ
2 bardak su
iç harcı için:
2 bardak ceviz
3 bardak çekilmiş haşhaş
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurlar bezelere ayrılır. Bezeler yağa ve haşhaşa bulanarak oklavayla olabildiğince ince açılır. İç harcı için ceviz dövülür. Açılan hamurun üzerine biraz yağ sürülerek karşılıklı iki tarafından katlanır arasına ceviz koyularak bohça şeklinde katlanarak fırın tepsisine dizilir.180 derece fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder