15 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Çıkı Dolma nasıl yapılır, 15 nisan 2015 nurselin mutfağı Çıkı Dolma tarifi, Çıkı Dolma malzemeleri, Çıkı Dolma nasıl pişirilir, Çıkı Dolma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çıkı Dolma, Nurselin mutfağı çorum yemekleri, Nurselin Mutfağı 15.04.2015 Çıkı Dolma Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çıkı Dolma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
400 gr asma yaprağı
4 parça kemikli et
1,5 bardak kuru bakla
3 kuru soğan
yarım bardak kırmızı mercimek
yarım bardak yeşil mercimek
1 bardak bulgur
1,5 bardak yarma
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak su
Hazırlanışı:
Kuru bakla, yarma ve yeşil mercimek geceden ıslatılır.Tavaya sıvı yağ dökülerek yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur. İçerisine baharatlar, salça ve ıslatılmış bakliyatlarla birlikte mercimek, bulgur eklenerek kavrulur.1 bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. İçerisine doğranmış maydanoz ve dereotu da eklenerek iç harç soğutulur. Tencerenin içerisinde kemikli et arkalı önlü kızartılır.Asma yapraklarına soğuyan iç harçtan koyularak bohça şeklinde sarılır ve kemikli etin üzerine yerleştirilir. Hepsi sarıldıktan sonra üzerine sıcak su dökülerek ocakta pişirilir.
ÇIKI DOLMA
Malzemeler:
400 gr asma yaprağı
4 parça kemikli et
1,5 bardak kuru bakla
3 kuru soğan
yarım bardak kırmızı mercimek
yarım bardak yeşil mercimek
1 bardak bulgur
1,5 bardak yarma
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak su
Hazırlanışı:
Kuru bakla, yarma ve yeşil mercimek geceden ıslatılır.Tavaya sıvı yağ dökülerek yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur. İçerisine baharatlar, salça ve ıslatılmış bakliyatlarla birlikte mercimek, bulgur eklenerek kavrulur.1 bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. İçerisine doğranmış maydanoz ve dereotu da eklenerek iç harç soğutulur. Tencerenin içerisinde kemikli et arkalı önlü kızartılır.Asma yapraklarına soğuyan iç harçtan koyularak bohça şeklinde sarılır ve kemikli etin üzerine yerleştirilir. Hepsi sarıldıktan sonra üzerine sıcak su dökülerek ocakta pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder