14 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 nisan 2015 nurselin mutfağı Banduma nasıl yapılır, 14 nisan 2015 nurselin mutfağı Banduma tarifi, Banduma malzemeleri, Banduma nasıl pişirilir, Banduma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Banduma, Nurselin mutfağı kastamonu yemekleri, Nurselin Mutfağı 14.04.2015 Banduma Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Banduma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamur İçin:
4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
BANDUMA
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamur İçin:
4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
İlk önce tavuk haşlanır. haşlanır. Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır.Hamurdan alınan bezeler un yardımıyla açılır ve sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir.
Pişen yufkaların üzerine su serpilir. Haşlanan tavuk didiklenir. Yufkalar ikiye bölünüp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Rulo yufkalar üst üste koyulup 3 parmak kalınlığında kesilir. Tereyağı ve sıvı yağ ocakta eritilir. Biraz yağ ile tepsi yağlanır. Kesilen yufkalar sıcak tavuk suyuna batırılıp aralarına yağ ve ceviz serpilerek tepsiye dizilir. Yufkaların en üstüne karabiber ile karıştırılan tavuk eti serpilir. Tepsi kısık ocakta yemeğin altı hafif kızaran kadar tepsi çevrilerek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder