Nurselin Mutfağı 14 Nisan 2015 Tarhanalı Çörek Tarifi



14 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 nisan 2015 nurselin mutfağı Tarhanalı Çörek nasıl yapılır, 14 nisan 2015 nurselin mutfağı Tarhanalı Çörek tarifi, Tarhanalı Çörek malzemeleri, Tarhanalı Çörek nasıl pişirilir, Tarhanalı Çörek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tarhanalı Çörek, Nurselin mutfağı kastamonu yemekleri, Nurselin Mutfağı  14.04.2015 Tarhanalı Çörek Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tarhanalı Çörek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TARHANALI ÇÖREK

Malzemeler:
 2 kaşık yaş tarhana
 3 yemek kaşığı tereyağı
 1 bardak yoğurt
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 çay kaşığı karbonat
 1 çay kaşığı tuz
 4,5 su bardağı un

İçi İçin:
 1 bardak ceviz

Üzeri İçin:
Çörek otu
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur için yaş tarhananın su ile kıvamı açılır.1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Diğerleri  diğer tarhanaya kırılır. İçerisine yoğurt, sıvı yağ,un, tuz ve karbonat karıştırılarak hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamur iki bezeye ayrılır ve kalın bir şekilde açılır. Üzerine tereyağı sürüp ceviz serpildikten sonra rulo yapılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}