13 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Şıhıl Mahşi Tarifi nasıl yapılır, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Şıhıl Mahşi Tarifi tarifi, Şıhıl Mahşi Tarifi malzemeleri, Şıhıl Mahşi Tarifi nasıl pişirilir, Şıhıl Mahşi Tarifi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şıhıl Mahşi Tarifi, Nurselin mutfağı antakya yemekleri, Nurselin Mutfağı 13.04.2015 Şıhıl Mahşi Tarifi Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şıhıl Mahşi Tarifi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
1 kg dolmalık kabak
yarım bardak kırık leblebi
3 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 paket dolmalık fıstık
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kırık leblebi haşlanır. Tavada kıyma et kavrularak üzerine fıstık ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenerek kavrulur.İçerisine karabiber, tuz ve pul biber serpilir.Domates salçası ve haşlanmış kırık leblebiler de eklenerek karıştırılır. Kabakların kabukları soyularak içi oyulur. Ayrı tavaya sıvı yağ dökülerek oyulan kabaklar kızartılır. Kabakların ve yeşil biberlerin içine kıymalı harç doldurulur. Ağız kısmı kabak içiyle kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanan salçalı sos gezdirilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
ŞIRIL MAHŞİ
Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
1 kg dolmalık kabak
yarım bardak kırık leblebi
3 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 paket dolmalık fıstık
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kırık leblebi haşlanır. Tavada kıyma et kavrularak üzerine fıstık ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenerek kavrulur.İçerisine karabiber, tuz ve pul biber serpilir.Domates salçası ve haşlanmış kırık leblebiler de eklenerek karıştırılır. Kabakların kabukları soyularak içi oyulur. Ayrı tavaya sıvı yağ dökülerek oyulan kabaklar kızartılır. Kabakların ve yeşil biberlerin içine kıymalı harç doldurulur. Ağız kısmı kabak içiyle kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanan salçalı sos gezdirilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder