Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
HURMALI KÖMBE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 bardak un
2 bardak tereyağı
1 bardak şeker
yarım bardak sıvı yağ
1 bardak süt
10 tane damla sakızı
1 kaşık kömbe baharatı
yarım bardak kavrulmuş susam
İç Harcı İçin:
yarım kilo hurma
yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1,5 bardak susam
Hazırlanışı:
Hurma robotta çekilerek cevizle karıştırılır. Hamuru için eritilmiş tereyağı, süt, 1 tatlı kaşığı şekerle dövülmüş damla sakızı, kömbe baharatı, kavrulmuş susam, şeker ve un karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak içli köfte yapar gibi içi oyulur ve içine hurma ceviz karışımı doldurularak kapatılır. Kalıpta şekil verilerek susma batırılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek 175 derece fırında pişirilir.
MAKLUBE
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı rt
1 kilo patlıcan
250 gr tuzsuz badem
50 gr dolmalık fıstık
4 bardak pirinç
8 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Etler düdüklüde haşlanır.Pirinç tuzlu suda ıslatılarak biraz bekletilir ve süzülür. Tencereye tereyağı eklenir.Üzerine badem ve fıstık eklenerek kavrulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek ayrı bir tavada sıvı yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar pilav tenceresinin tabanına ve yanlarına boşluk kalmayacak şekilde iyice yerleştirilir.Üzerine haşlanıp süzülen etler yayılır.Daha sonra kavrulmuş badem ve fıstıklar gezdirilir.Üzerine pirinçte eklenerek et suyu dökülür ve ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra sunum kabına ters çevrilerek servis edilir.
TEPSİ KEBABI
1 kg dana kuzu karışık kıyma
2 domates
1 dmet maydanoz
3 diş sarımsak
7 arpacık soğanı
2 sivri biber
1 patates
1,5 kaşık biber salçası
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Doğranmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz ve kimyon kıyma etle birlikte iyice yoğurulur doğranır. Fırın tepsisinin içerisine yağ ve salça karışımıyla kaplanır. Yoğurulan et tepsiye yayılır. Kenarlarına soyulup, yuvarlak kesilen patatesler, dilimlenen domatesler, yeşil biberler ve sarımsak yerleştirilir.Bir kasede su ile eritilen salçalı sos tepsinin üzerine gezdirilerek, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
1 kg dolmalık kabak
yarım bardak kırık leblebi
3 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 paket dolmalık fıstık
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kırık leblebi haşlanır. Tavada kıyma et kavrularak üzerine fıstık ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenerek kavrulur.İçerisine karabiber, tuz ve pul biber serpilir.Domates salçası ve haşlanmış kırık leblebiler de eklenerek karıştırılır. Kabakların kabukları soyularak içi oyulur. Ayrı tavaya sıvı yağ dökülerek oyulan kabaklar kızartılır. Kabakların ve yeşil biberlerin içine kıymalı harç doldurulur. Ağız kısmı kabak içiyle kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanan salçalı sos gezdirilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Doğranmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz ve kimyon kıyma etle birlikte iyice yoğurulur doğranır. Fırın tepsisinin içerisine yağ ve salça karışımıyla kaplanır. Yoğurulan et tepsiye yayılır. Kenarlarına soyulup, yuvarlak kesilen patatesler, dilimlenen domatesler, yeşil biberler ve sarımsak yerleştirilir.Bir kasede su ile eritilen salçalı sos tepsinin üzerine gezdirilerek, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
ŞIRIL MAHŞİ
Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
1 kg dolmalık kabak
yarım bardak kırık leblebi
3 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 paket dolmalık fıstık
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kırık leblebi haşlanır. Tavada kıyma et kavrularak üzerine fıstık ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenerek kavrulur.İçerisine karabiber, tuz ve pul biber serpilir.Domates salçası ve haşlanmış kırık leblebiler de eklenerek karıştırılır. Kabakların kabukları soyularak içi oyulur. Ayrı tavaya sıvı yağ dökülerek oyulan kabaklar kızartılır. Kabakların ve yeşil biberlerin içine kıymalı harç doldurulur. Ağız kısmı kabak içiyle kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanan salçalı sos gezdirilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder