Nurselin Mutfağı 10 Nisan 2015 Çullama Tarifi



10 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Çullama nasıl yapılır, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Çullama tarifi, Çullama malzemeleri, Çullama nasıl pişirilir, Çullama nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çullama, Nurselin mutfağı kırşehir yemekleri, Nurselin Mutfağı  10.04.2015 Çullama Tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çullama tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇULLAMA

Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 bardak su

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Tavuk tuz ilavesiyle düdüklüde haşlanır. Haşlandıktan sonra kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Un ve sıvı yağ tencerede, unun rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine biraz salça eklenerek tavuk suyu ve su ilave edilerek sürekli karıştırarak kıvamı açılır (Muhallebi kıvamında olacak). Kıvamını aldıktan sonra dikdörtgen borcama dökülerek üzerine didilen etler serpilir.Onun da üzerine tereyağı ve pul biber kızartılarak dökülür.Afiyet olsun.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}