Nurselin Mutfağı 10 Nisan 2015 Patlıcanlı Sac Kavurma Tarifi



10 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Patlıcanlı Sac Kavurma nasıl yapılır, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Patlıcanlı Sac Kavurma tarifi, Patlıcanlı Sac Kavurma malzemeleri, Patlıcanlı Sac Kavurma nasıl pişirilir,Patlıcanlı Sac Kavurma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patlıcanlı Sac Kavurma, Nurselin mutfağı kırşehir yemekleri, Nurselin Mutfağı  10.04.2015 Patlıcanlı Sac Kavurma Tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patlıcanlı Sac Kavurma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PATLICANLI SAC BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
su

İç Harcı İçin:
400 gr dana kıyma
3 adet patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
un, su ve tuz ile hamur yoğurularak bezelere ayrılır ve dinlenmeye bırakılır. İç harcı için yağ ilavesiyle kıyma kavrulur. Üzerine yemeklik doğranan kuru soğan ve biberler ilave edilir.Patlıcanlar küp küp doğranarak tuzlu suda bekletilir.Daha sonra suyu süzülür. Pişen kıyma karışımına eklenir.Domatesler de yemeklik doğranarak ilave edildikten sonra salça, pul biber ve karabiber eklenerek biraz daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur bezelerinin her biri yuvarlak açılarak ikiye katlanır. Yarım ay şeklindeki hamurun yarısına iç harçtan koyularak diğer tarafı üzerine kapatılır ve sıcak sac üzerinde arkalı önlü pişirilir. İsteğe göre üzerine yağ sürülebilir.Afiyet olsun.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}