10 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Çirleme nasıl yapılır, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Çirleme tarifi, Çirleme malzemeleri, Çirleme nasıl pişirilir, Çirleme nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çirleme, Nurselin mutfağı kırşehir yemekleri, Nurselin Mutfağı 10.04.2015 Çirleme Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çirleme tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kğ iri doğranmış kuzu kuşbaşı
2 kase çir ( gün kurusu kayısı)
1 su bardağı pekmez
2 adet kuru soğan
3 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu eti tuz ile birlikte düdüklüde haşlanır. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar terayağında kavrulur.İçerisine salça, haşlanmış nohut, kayısı, tuz, karabiber ve haşlanan et suyu ile birlikte ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra altını kapatmaya yakın içerisine bir bardak pekmez ilave edilerek servis edilir.
ÇİRLEME
Malzemeler:
1 kğ iri doğranmış kuzu kuşbaşı
2 kase çir ( gün kurusu kayısı)
1 su bardağı pekmez
2 adet kuru soğan
3 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu eti tuz ile birlikte düdüklüde haşlanır. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar terayağında kavrulur.İçerisine salça, haşlanmış nohut, kayısı, tuz, karabiber ve haşlanan et suyu ile birlikte ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra altını kapatmaya yakın içerisine bir bardak pekmez ilave edilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder