Nurselin Mutfağı 10 Nisan 2015 Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi



10 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Bülbül Yuvası tatlısı nasıl yapılır, 10 nisan 2015 nurselin mutfağı Bülbül Yuvası tatlısı tarifi, Bülbül Yuvası tatlısı malzemeleri, Bülbül Yuvası tatlısı nasıl pişirilir, Bülbül Yuvası tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bülbül Yuvası tatlısı, Nurselin mutfağı kırşehir yemekleri, Nurselin Mutfağı  10.04.2015 Bülbül Yuvası tatlısı Tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bülbül Yuvası tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BÜLBÜL YUVASI
Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım bardak su

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 bardak su

Üzeri İçin:
toz fıstık
ceviz içi

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur nişasta yardımıyla incecik açılır.Açılan hamur 4 parçaya bölünür.Her parça geniş tarafından oklavaya gevşek sarılır.Sonra oklavadan büzülerek çıkarılır ve yuvarlak şekil verilerek fırın tepsisine dizilir.Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Bu aradan şerbeti için su ve şeker kaynatılarak soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür. Fıstık ve ceviz ile süslenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}