3 kaşık tereyağı
4 bardak un
2 yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 çay baradğı sıvıyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 limon
toz fıstık hindistan cevizi
Oda sıcaklığında tereyağı kaba alınır. Un, yumurta(1inin sarısı ayrılacak), kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri ilave edilir, 1limon ve rendelenen kabuğu konur.Büyük bir beze merdane ile açılır.Bardak ağzı ile kesilir. Yağlanan fırın tepsisine dizilir. Daha sonra üzerine konacak dairelere ortasından bıçakla şeritler çizilerek çiçek şekli verilen hamurlar kapatılır. Sarısı sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırına konur.Ortalama 20 dakikada pişer.
4 bardak şekere 4 bardak su konur 1 limon dilimi atılır ve şerbet pişince soğumaya bırakılır. Kaynarlığını atan tatlıya gezdirilir.Üzeri toz fıstık ve hindistan ceviziyle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder