Nurselin Mutfağı İzle 30.04.2015 Kıymalı Siron Tarifi Gümüşhane
Hamuru:2 bardak un,1 fiske tuz,su
Üzerine: 300 gr dana kıyma, 2 kaşık tereyağı, 1 kaşık pulbiber,1 kase süzme yoğurt
Hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. 2 bardak undan az çıkar, daha fazla isteniyorsa 6 bardakla yapılabilir. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır.Yemek tabağından biraz büyük açalım. Sacda ya da tavada pişirelim. -sık sık çevirerek- Rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak kalınlığında dizilir.Sıkı sıkı dizmeliyiz ki kıvrımlarını kaybetmesin. Bu haliyle 2-3 gün kurutulmalıdır.
Dana kıyma kavrulur.Rengi dönünce ocaktan alınır.Kuruyan sironların üzerine ılık su ile açtığımız süzme yoğurdu gezdirelim.Kıymalı harç eklenir.
0 yorum:
Yorum Gönder