Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PEYNİRLİ OTLU POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı süt
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam kaşığı mahlep
1 tutam kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
100 gr. tereyağı – arasına sürmek için
İç harç için malzemeler
250 gr. beyaz peynir
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
5-6 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Hamur için tüm malzemeler iyice yoğurulur ve 1-1,5 saat mayalandırılır. Daha sonra 3 eşit parçaya bölünür ve yeniden mayalandırılır.
Hamurlar mayalandıktan sonra tereyağı ile yağlayarak tek tek açılır ve ardından üst üste koyularak katlanır ve dikdörtgen olacak şekilde yeniden açılır.
Bir rulet yardımıyla ince şeritler şeklinde kesilir, her bir şeridi salyangoz gibi rulo yapılır ve el ile açılarak iç harç ile doldurulur.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder