Ardanın Mutfağı 5 Nisan 2015 Peynirli Otlu Poğaça Tarifi



5 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Peynirli Otlu Poğaça tarifi, 5 nisan 2015 ardanın mutfağı izle,  tv 8 ardanın mutfağı Peynirli Otlu Poğaça tarifi, Peynirli Otlu Poğaça nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 5 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 5 nisan 2015 Yemek Tarifler, 5 nisan pazar Ardanın Mutfağı Peynirli Otlu Poğaça tarifi
 

 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


PEYNİRLİ OTLU POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı süt
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam kaşığı mahlep
1 tutam kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
100 gr. tereyağı – arasına sürmek için

İç harç için malzemeler
250 gr. beyaz peynir
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
5-6 dal taze nane
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Hamur için tüm  malzemeler iyice yoğurulur ve 1-1,5 saat mayalandırılır. Daha sonra 3 eşit parçaya bölünür ve yeniden mayalandırılır.
Hamurlar mayalandıktan sonra tereyağı ile yağlayarak tek tek açılır ve ardından üst üste koyularak katlanır ve dikdörtgen olacak şekilde yeniden açılır.
Bir rulet yardımıyla ince şeritler şeklinde kesilir, her bir şeridi salyangoz gibi rulo yapılır ve el ile açılarak iç harç ile doldurulur.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}