Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ATAYEF TATLISI
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı + 1 su bardağından biraz az un
Yarım paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 paket toz krem şanti
1 adet yumurta sarısı
Yarım portakal kabuğu rendesi
Süslemek İçin:
1 çay bardağı pudra şekeri
Ceviz
Damla çikolata
File Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Hamuru için, süt, ılık su, maya, şeker, kabartma tozu ve un bir güzel karıştırılır. Yarım saat kadar mayalanması sağlanır.
Kreması için, süt, yumurta sarısı, şeker, portakal kabuğu rendesi ve un ocakta karıştırılarak pişirilir.
Pişen krema soğuyunca krem şanti eklenip iyice çırpılır.
Mayalanan hamur kısık ateşte, az yağlı sıcak tavada pankek yapar gibi küçük yuvarlaklar şeklinde tek taraflı pişirilir.
Pişen hamurlar soğuyunca pişmeyen kısım içte ve ağzı açık kalacak şekilde kapatılır. İçi krema ile doldurularak isteğe göre süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder