5 Çayı 5 Nisan 2015 Atayef Tatlısı Tarifi



5 Nisan 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı 5 nisan pazar, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Atayef Tatlısı tarifi, 5 çayı Atayef Tatlısı nasıl yapılır, Atayef Tatlısı nasıl yapılır


 


Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

ATAYEF TATLISI

Malzemeler:
 1,5 su bardağı ılık süt
 Yarım su bardağı ılık su
 1 su bardağı + 1 su bardağından biraz az un
 Yarım paket instant maya
 3 yemek kaşığı şeker
 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
 2 su bardağı süt
 1 çay bardağı şeker
 2,5 yemek kaşığı un
 1 paket toz krem şanti
 1 adet yumurta sarısı
 Yarım portakal kabuğu rendesi
Süslemek İçin:
 1 çay bardağı pudra şekeri
 Ceviz
 Damla çikolata
 File Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Hamuru için, süt, ılık su, maya, şeker, kabartma tozu ve un bir güzel karıştırılır. Yarım saat kadar  mayalanması sağlanır.
Kreması için, süt, yumurta sarısı, şeker, portakal kabuğu rendesi ve un ocakta karıştırılarak pişirilir.
 Pişen krema soğuyunca krem şanti eklenip iyice çırpılır.
Mayalanan hamur kısık ateşte, az yağlı sıcak tavada  pankek yapar gibi küçük yuvarlaklar şeklinde tek taraflı pişirilir.
 Pişen hamurlar soğuyunca pişmeyen kısım içte ve  ağzı açık kalacak şekilde kapatılır. İçi krema ile doldurularak isteğe göre süslenir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}