Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TAVUK KAPAMA
Malzemeler:
6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet patates
10 adet mantar – dilim
1 adet kuru soğan – julyen kesilmiş
2 diş sarımsak
Soya sos
1 su bardağı krema
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri – rendelenmiş
Hazırlanışı:
Tavuk butları bir kapta soya sosuna bulanarak fırın kabına dizilir.
Tavaya zeytinyağı dökülerek soğanlar ilave edilir soğanlar kavrulunca , mantar, sarımsak, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harç tavukların üzerine yayılır.İnce halka şeklinde doğranan patatesler kabın en üstüne dizilir. Üzerine krema dökülür.Kabın ağzını fırın kâğıdı ile sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde 40 dakika pişirilir.
Daha sonra üstündeki kâğıt alınarak 20 dakika daha pişirilir.
Fırından çıkartmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri üstüne serpilerek, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına alınır.
Kaşarlar eriyince servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder