Ardanın Mutfağı 11 Nisan 2015 Tavuk Kapama Tarifi



11 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Tavuk Kapama  tarifi, 11 nisan 2015 ardanın mutfağı izle,  tv 8 ardanın mutfağı Tavuk Kapama  tarifi, Tavuk Kapama  nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 11 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 11 nisan 2015 Yemek Tarifler, 11 nisan cumartesi Ardanın Mutfağı Tavuk Kapama tarifi
 


 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


TAVUK KAPAMA

Malzemeler:
6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet patates
10 adet mantar – dilim
1 adet kuru soğan – julyen kesilmiş
2 diş sarımsak
Soya sos
1 su bardağı krema
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri – rendelenmiş

Hazırlanışı:
Tavuk butları bir kapta soya sosuna bulanarak fırın kabına dizilir.
Tavaya zeytinyağı dökülerek soğanlar ilave edilir soğanlar kavrulunca , mantar, sarımsak, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harç tavukların üzerine yayılır.İnce halka şeklinde doğranan patatesler kabın en üstüne dizilir. Üzerine krema dökülür.Kabın ağzını fırın kâğıdı ile sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde 40 dakika pişirilir.
Daha sonra üstündeki kâğıt alınarak 20 dakika daha pişirilir.
Fırından çıkartmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri üstüne serpilerek, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına alınır.
Kaşarlar eriyince servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}