Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
SARAY LOKUMU
Malzemeler:
150 gram margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
100 gram hindistan cevizi – toz
1 su bardağı badem
Hazırlanışı:
Tencerede margarin eritilerek içerisine un eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur.
Üzerine toz şeker, vanilya ve süt yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Büyük bir cam tepsinin içine toz hindistan cevizini serpilir ve üzerine muhallebi dökülerek yayılır ve soğumaya bırakılır. Sıcaklığı çıkınca buzdolabına koyularak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra muhallebi geniş kenarından, ince şeritler halinde kesilir.
Kesilen şeritleri ortadan ikiye bölünür ve rulo olacak şekilde sarılır.
Lokumlar hindistan cevizine bulanır ve bademle servis edilir.
harika görünüyor
YanıtlaSil