Ardanın Mutfağı Tavada Paçanga Böreği Tarifi 26 Nisan 2015



26 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Tavada Paçanga Böreği  tarifi, Tavada Paçanga Böreği   nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 26 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 26 nisan 2015 Yemek Tarifler, 26 nisan pazar Ardanın Mutfağı Tavada Paçanga Böreği tarifi
 



Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TAVADA PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler:
2-3 adet yufka
250 gr. pastırma – çemensiz
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
3 adet domates
3 adet sivri biber
Zeytinyağı

Sıvı harç için:
1 su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçeği yağı
1 adet yumurta

Hazırlanışı:
Sıvı harç için olan malzemeleri karıştırılır.
Börek için pastırmalar uzun doğranır. Biber ve domates küçük küçük doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı eklenir ve biberler kavrulur. Ardından pastırmaları eklenir, yumuşayınca, domates eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Ayrı bir tava yağlanarak, bir adet yufka yerleştirilir ve sıvı harçtan dökülür. Bir parça daha yufka yerleştirip, yeniden sıvı harçtan dökülür. Bu şekilde 2-3 kat olacak şekilde yufka yerleştirerek taban yapılır.
İçerisine kaşar serpilir, iç harcı yerleştirilerek, yeniden yufka koyulur, üzerine sıvı harçtan dökülür, birkaç katta üzerine yufka serip kenarlardan taşan yufka kapatılır ve ateşin üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirilir.
Ters yüz edip iki tarafı da pişirdikten sonra servis tabağına alınıp dilimlenerek servis edilir


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}