Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ELMALI POĞAÇA
Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 gr. margarin
½ su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İç harç için:
4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri – üzeri için
Hazırlanışı:
Hamuru için tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur.
İç harç için elmalar soyularak rendelenir. Bir tavaya elmalar alınır ve şekeri ilave edilerek suyunu çekinceye kadar kavurulur.
Ceviz ve tarçın eklenip çevrilerek soğumaya bırakılır.
Hamurdan bir parça alınarak el ile açılıp içine elmalı harçtan doldurulur. Poğaça gibi kapatılıp fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp fırın tepsisine dizilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder