Ardanın Mutfağı Sebzeli Yaprak Et Tarifi 18 Nisan 2015



18 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Sebzeli Yaprak Et tarifi, Sebzeli Yaprak Et  nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 18 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 18 nisan 2015 Yemek Tarifler, 18 nisan cumartesi Ardanın Mutfağı Sebzeli Yaprak Et tarifi
 


 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

SEBZELİ YAPRAK ET

Malzemeler:
300 gr. dana bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
5-6 çiçek brokoli
1 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı soya sos
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Sosu için:
 1 su bardağı süzme yoğurt
4-5 dal taze nane
Tuz

Hazırlanışı:
Tüm sebzeler ince uzun doğranır.
Bonfile çok ince yaprak şeklinde dilimlenir.
Bir tavaya zeytinyağı eklenip, önce soğan ve havuç ardından 2şer dakika arayla brokoli, biberler ve kabak ilave edilip sotelemeye devam edilir.
Sebzeler diriliklerini kaybettiğinde soya sos ve susam eklenip çevrilir ve servis tabağına alınır.
Aynı tava bir kağıt havlu ile silinip, zeytinyağı ilave edilir. Etler 2 parti halinde tavada kızartılıp sebzelerin üzerine yerleştirilir.
Yoğurt sos için nane ince kıyılıp, yoğurtla karıştırılır. Sebzeli yaprak etin yanında veya üzerinde servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}