Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ZENCEFİLLİ KURABİYE
Malzemeler:
4 su bardağı un
175 gr. tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam karbonat
1 paket vanilya
Tuz
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı pekmez
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Un, esmer şeker, kabartma tozu, karbonat, vanilya, tuz, toz zencefil, tarçın ve tereyağını elinizle ufalayın.
Pekmez ve yumurtayı ilave edip yoğurun ve streçe sarıp buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp, kalıpla kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
180 derecede 10 dakika pişirip soğutun ve dilediğiniz gibi süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder