Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KAYTAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet kırmızı biber
1/2 demek ince kıyılmış maydanoz
200 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
tuz
karabiber
pul biber
Hamuru için:
4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar su
Hazırlanışı:
Hamur için un, maya ve tuz karıştırılır. Ilık su ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. İçi için doğranarak suyu sıkılmış soğan, ince doğranmış maydanoz, domates salçası, nar ekşisi, kırmızı biber, tuz, karabiber karıştırılır. Tereyağı eritilip içine sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Mayalanan hamur cevizden biraz büyük bezelere ayrılır. Bezeler yağa batırılan ellerle tezgahın üstünde olabildiğince inceltilerek rulo yapılır. Sarılarak yuvarlanır. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. Dizilen hamurların ortasına iç harçtan koyularak bastırılır. Daha sonra kalan yağ böreklerin üzerine gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder