9 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Patatesli Börek Tarifi



yeşil elma 9.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Patatesli Börek  tarifi, yeşil elma  Patatesli Börek  nasıl yapılır, Patatesli Börek  malzeme listesi, Patatesli Börek tarifi, Patatesli Börek nasıl yapılır, Patatesli Börek  nasıl yapılır, Patatesli Börek  tarifi, yeşil elma bugün, 9 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 9 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı zeytinyağı
tuz
su

içi için:
4 haşlanmış patates
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber


üzeri için:
yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Soğan yemeklik doğranarak biraz zeytinyağı ile birlikte kavrulur.Üzerine salça eklenerek kavurmaya devam edilir.Daha sonra haşlanmış patatesler eklenerek içerisinde ezilir ve karıştırılır.Üzerine tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. 
Hamur için un, tuz ve maya karıştırılıp ortasına erimiş tereyağı, yoğurt, yumurta akı,zeytinyağı, tuz ve su ile hamur yoğurulur.  Yoğrulan hamur açılarak yarısına iç harç koyulur.Diğer yarısı üzerine kapatılır ve hamur merdane ile tekrar açılıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.Üstü bıçak ile kare kare kesilir. Kareler de çapraz kesilerek tepside mayalanması beklenir. Mayalanınca yumurta sarısı sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında kızaran kadar pişirilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}