9 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Erişteli Tavuk Şinitzel Tarifi



yeşil elma 9.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Erişteli Tavuk Şinitzel tarifi, yeşil elma  Erişteli Tavuk Şinitzel nasıl yapılır,Erişteli Tavuk Şinitzel malzeme listesi, Erişteli Tavuk Şinitzel tarifi, Erişteli Tavuk Şinitzel nasıl yapılır, Erişteli Tavuk Şinitzel nasıl yapılır, Erişteli Tavuk Şinitzel tarifi, yeşil elma bugün, 9 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 9 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ERİŞTELİ TAVUK ŞİNİTZEL

Malzemeler:
2 bütün tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
yarım şişe maden suyu
tuz
karabiber

Panelemek İçin:
2 yumurta
galeta unu
un

Eriştesi İçin:
2 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
2 domates
zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Tavuklar fleto şeklinde kesildikten sonra tuz,süt,karabiber ve maden suyu karışımında bir süre bekletildikten sonra süzülür. Süzüldükten sonra ilk önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak ta galeta ununa yatırılır. Panelenen tavuklara enli bir bıçak veya satırla vurularak inceltilir. Daha sonra üzerine bıçakla yaprak şekli gibi çizikler atılır. Kızgın bol yağda kızartılır.
Eriştesi için, erişteler tuzlu suda haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı ve salça ilave edilerek kavrulur.İçerisine doğranmış sarımsak, fesleğen,domates eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklendikten sonra haşlanan üzerine erişteler de  dökülerek suyu çok çektirilmeden pişirilir ve altı kapatılır. Servis tabağına erişte dökülerek üzerine tavuk şinitzel yerleştirildikten sonra servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}