Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 bütün tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
yarım şişe maden suyu
tuz
karabiber
Panelemek İçin:
2 yumurta
galeta unu
un
Eriştesi İçin:
2 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
2 domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuklar fleto şeklinde kesildikten sonra tuz,süt,karabiber ve maden suyu karışımında bir süre bekletildikten sonra süzülür. Süzüldükten sonra ilk önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak ta galeta ununa yatırılır. Panelenen tavuklara enli bir bıçak veya satırla vurularak inceltilir. Daha sonra üzerine bıçakla yaprak şekli gibi çizikler atılır. Kızgın bol yağda kızartılır.
Eriştesi için, erişteler tuzlu suda haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı ve salça ilave edilerek kavrulur.İçerisine doğranmış sarımsak, fesleğen,domates eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklendikten sonra haşlanan üzerine erişteler de dökülerek suyu çok çektirilmeden pişirilir ve altı kapatılır. Servis tabağına erişte dökülerek üzerine tavuk şinitzel yerleştirildikten sonra servis edilir.
ERİŞTELİ TAVUK ŞİNİTZEL
Malzemeler:
2 bütün tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
yarım şişe maden suyu
tuz
karabiber
Panelemek İçin:
2 yumurta
galeta unu
un
Eriştesi İçin:
2 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
2 domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuklar fleto şeklinde kesildikten sonra tuz,süt,karabiber ve maden suyu karışımında bir süre bekletildikten sonra süzülür. Süzüldükten sonra ilk önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak ta galeta ununa yatırılır. Panelenen tavuklara enli bir bıçak veya satırla vurularak inceltilir. Daha sonra üzerine bıçakla yaprak şekli gibi çizikler atılır. Kızgın bol yağda kızartılır.
Eriştesi için, erişteler tuzlu suda haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı ve salça ilave edilerek kavrulur.İçerisine doğranmış sarımsak, fesleğen,domates eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz ve karabiber eklendikten sonra haşlanan üzerine erişteler de dökülerek suyu çok çektirilmeden pişirilir ve altı kapatılır. Servis tabağına erişte dökülerek üzerine tavuk şinitzel yerleştirildikten sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder