9 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kivili Tart Tarifi



yeşil elma 9.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Kivili Tart tarifi, yeşil elma  Kivili Tart nasıl yapılır, Kivili Tart malzeme listesi, Kivili Tart tarifi, Kivili Tart nasıl yapılır, Kivili Tart nasıl yapılır, Kivili Tart tarifi, yeşil elma bugün, 9 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 9 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KİVİLİ TART

Malzemeler:
125 gram tereyağı
 2,5 su bardağı un
 2 çorba kaşığı pudra şekeri
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 yumurta
Kreması İçin:
 2 su bardağı süt
 7 çorba kaşığı şeker
 2 çorba kaşığı un
 1 paket vanilya
 1 paket köpürtülmüş şanti
Üzeri İçin:
 6 adet kivi

Hazırlanışı:
Tart hamur için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri,kabartma tozu, vanilya, yumurta ve un karıştırılarak yoğurulur. Yoğrulan hamur yağlanmış tart kalıbına yayılarak tabanına çatal ile delikler açılır.Üzeri streç film ile kapatılarak dondurucuda dinlendirilir.180 derece sıcak fırında pişirilir.
Krema için krem şanti hariç tüm malzemeler ocağa alınıp krema kıvamını alana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutmak için ara ara karıştırılır. Soğuyan kremaya krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır. Tart hamuru soğuyunca üzerine krema dökülüp kivi ve ile süslenir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}