Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
SÜRPRİZ KEK
Hazırlanışı:
5 adet yumurta
180 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı şeker
160 gram un
1 paket kabartma tozu
2 paket hazır kakaolu baton kek
1 çay bardağı ince çekilmiş badem
Üzeri İçin:
200 ml krema
1 çay bardağı pudra şekeri
Nar taneleri
100 gram bademli krokan
Taze nane
80 gram eritilmiş bitter çikolata
Hazırlanışı:
Kakaolu baton kek uzunlamasına 4 eşit parçaya ayrılıp şekilli kalıp ile şekiller çıkartılır.
Kek hamuru için tereyağı krema kıvamını alan kadar mikserle çırpılır. Üzerine şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. İçerisine teker teker yumurtalar kırılarak çırpmaya devam edilir. Daha sonra içerisine kabartma tozu, badem ve un ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edilir. Kek kalıbı yağlanıp yağlı kağıt serilir ve tabanına kek hamurundan 2-3 kaşık yayılır. Şekilli kakaolu kekler kalıba aynı hizada olacak şekilde dizilir ve kalan kek hamuru kalıba boşaltılır. 160 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Krema için hazır krema ve pudra şekeri iyice çırpılır.
Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkarılıp üzeri krema, nar, nane, krokan, çikolata ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder