Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
AĞZI AÇIK POĞAÇA
Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta akı
Arası İçin:
250 gram az yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı:
Hamur için, süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. İçerisine tuz ve alabildiği kadar un katılarak yoğurulur.
İç harç için peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.
Hazırlana hamur iki bezeye ayrılır ve merdane ile açılır. Açılan hamurdan bir kase ile yuvarlak parçalar kesilir. Yuvarlakların ortasına kenarlar kesilmeyecek şekilde 2 paralel çizik atılır. Ortasına iç harç koyulup çizik kısımların kenarları poğaçanın üstüne katlanıp kapatılır.Yağlı kağıt serilen tepsiye hazırlanan poğaçalar dizilir. Tepside yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ile süslenir. 180 derece ısıtılmış fırında poğaçalar kızaran kadar pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder