5 Çayı 5 Nisan 2015 Ağzı Açık Poğaça Tarifi



5 Nisan 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Ağzı Açık Poğaça tarifi, 5 çayı Ağzı Açık Poğaça nasıl yapılır, Ağzı Açık Poğaça nasıl yapılır






Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

AĞZI AÇIK POĞAÇA

Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık süt
 Yarım su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 Yarım paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 1 adet yumurta akı
Arası İçin:
 250 gram az yağlı beyaz peynir
 Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
 2 adet yumurta sarısı
 Susam

Hazırlanışı:
Hamur için, süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. İçerisine tuz ve alabildiği kadar un katılarak yoğurulur.
İç harç için peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.
Hazırlana  hamur iki bezeye ayrılır ve merdane ile açılır. Açılan hamurdan bir kase ile yuvarlak parçalar kesilir. Yuvarlakların ortasına kenarlar kesilmeyecek şekilde 2 paralel çizik atılır. Ortasına iç harç koyulup çizik kısımların kenarları poğaçanın üstüne katlanıp kapatılır.Yağlı kağıt serilen tepsiye hazırlanan poğaçalar dizilir. Tepside yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ile süslenir. 180 derece ısıtılmış fırında poğaçalar kızaran kadar pişirilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}