Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
YUFKA KEBABI
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
1 adet patates
20 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates – soyulmuş-doğranmış
2 su bardağı su
1 su bardağı donuk bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı – eritilmiş
Hazırlanışı:
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurulur.
Havuç ve patates küp küp doğranır. Etlerin dışları iyice renk aldıktan sonra havuç, patates ve arpacık soğanı eklenip 3-4 dakika kavurulur.
Domates salçası ilave edilerek, kokusu çıkıncaya kadar çevrilir ve domates, tuz ve karabiber eklenir.
Hemen ardından suyu ilave edilerek kapağı kapatılır.
Etler suyu çekip iyice yumuşadığında bezelye ve kuru kekik ilave edilerek karıştırılır ve ateşten alınır.
Yufkalardan birisi ortadan ikiye kesilir. Bir parçası alınıp yağlanır, ortasına harç yerleştirilerek kapatılır ve tüm parçaları 4 tane olacak şekilde hazırlanıp, üzerleri yağlanır ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder