4 Nisan 2015 Ardanın Mutfağı Yufka KebabıTarifi



4 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Yufka Kebabı tarifi, 4 nisan 2015 ardanın mutfağı izle,  tv 8 ardanın mutfağı Yufka Kebabı tarifi, Yufka Kebabı nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 4 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 4 nisan 2015 Yemek Tarifler, 4 nisan cumartesi Ardanın Mutfağı Yufka Kebabı tarifi






Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


YUFKA KEBABI

Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
1 adet patates
20 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates – soyulmuş-doğranmış
2 su bardağı su
1 su bardağı donuk bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı – eritilmiş

Hazırlanışı:
Tencerede  2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurulur.
Havuç ve patates küp küp doğranır. Etlerin dışları iyice renk aldıktan sonra havuç, patates ve arpacık soğanı eklenip 3-4 dakika kavurulur.
Domates salçası ilave edilerek, kokusu çıkıncaya kadar çevrilir ve domates, tuz ve karabiber eklenir.
Hemen ardından suyu ilave edilerek  kapağı kapatılır.
Etler suyu çekip iyice yumuşadığında bezelye ve kuru kekik ilave edilerek karıştırılır ve ateşten alınır.
Yufkalardan birisi ortadan ikiye kesilir. Bir parçası alınıp yağlanır, ortasına harç yerleştirilerek kapatılır ve tüm parçaları 4 tane olacak şekilde hazırlanıp, üzerleri yağlanır ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}