Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler:
1 Litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet tavuk göğüs
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlanarak didiklenir. Didiklendikten sonra soğuk suyun içine alınır ve ara ara suyu değiştirilerek 2-3 saat bekletilir.
Bir tencerede süt, pirinç unu, toz şeker ve vanilya karıştırılır ve ateşin üzerine alınır. Sürekli karıştırarak ara ara tavuk göğsünden ekleyip, muhallebi kıvamına getirilir. Tahta kaşıkla döverek 10-15 dakika sakız gibi oluncaya kadar pişirilir.
Bir borcama alınıp önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutulur.
0 yorum:
Yorum Gönder