31 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Etli Dürüm Tarifi



yeşil elma 31.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Etli dürüm tarifi, yeşil elma  Etli dürüm nasıl yapılır,  Etli dürüm malzeme listesi, Etli dürüm tarifi, Etli dürüm nasıl yapılır,  Etli dürüm nasıl yapılır,  Etli dürüm tarifi, yeşil elma bugün,31 mart 2015 salı yeşil elma tarifleri,31 mart 2015 salı oktay usta tarifleri







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ETLİ DÜRÜM

Malzemeler:

800 gr bonfile
tuz
karabiber
kekik
zeytinyağı

Lavaş İçin:

4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
su

Servis İçin:

2 kırmızı soğan
marul
maydanoz
kırmızı biber püresi

Hazırlanışı:
Lavaşı için; un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortaya yaş maya ve ılık su dökülerek maya eritilir.. Kenardan un alarak hamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur özleşene kadar 3-4 dakika yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.


Bonfile küp şeklinde doğranarak tavada zeytinyağıyla birlikte sotelenir. Et, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tuzu, karabiberi ve kekiği serpilir. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparılıp yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açılır. Hamurlar ocak üstü sac aparatında ya da teflon tavada çevirerek pişirilir. Servisi için, kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. Maydanoz ve marul ince doğranır. Karıştırma kabına kırmızı soğan, maydanoz ve marul karıştırılır. Pişen lavaşlara yumuşak olsun diye eritilmiş tereyağı sürülür. Daha sonra biber püresi sürülür. Bir kenarına kırmızı soğan salatasından ve pişirilen etten de bir miktar koyularak  dürüm şeklinde sarılır ve servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}