Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
800 gr bonfile
tuz
karabiber
kekik
zeytinyağı
Lavaş İçin:
4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
su
Servis İçin:
2 kırmızı soğan
marul
maydanoz
kırmızı biber püresi
Hazırlanışı:
Lavaşı için; un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortaya yaş maya ve ılık su dökülerek maya eritilir.. Kenardan un alarak hamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur özleşene kadar 3-4 dakika yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
Bonfile küp şeklinde doğranarak tavada zeytinyağıyla birlikte sotelenir. Et, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tuzu, karabiberi ve kekiği serpilir. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparılıp yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açılır. Hamurlar ocak üstü sac aparatında ya da teflon tavada çevirerek pişirilir. Servisi için, kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. Maydanoz ve marul ince doğranır. Karıştırma kabına kırmızı soğan, maydanoz ve marul karıştırılır. Pişen lavaşlara yumuşak olsun diye eritilmiş tereyağı sürülür. Daha sonra biber püresi sürülür. Bir kenarına kırmızı soğan salatasından ve pişirilen etten de bir miktar koyularak dürüm şeklinde sarılır ve servis edilir.
ETLİ DÜRÜM
Malzemeler:
800 gr bonfile
tuz
karabiber
kekik
zeytinyağı
Lavaş İçin:
4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
su
Servis İçin:
2 kırmızı soğan
marul
maydanoz
kırmızı biber püresi
Hazırlanışı:
Lavaşı için; un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortaya yaş maya ve ılık su dökülerek maya eritilir.. Kenardan un alarak hamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur özleşene kadar 3-4 dakika yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
Bonfile küp şeklinde doğranarak tavada zeytinyağıyla birlikte sotelenir. Et, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tuzu, karabiberi ve kekiği serpilir. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparılıp yuvarlanır. Tezgaha un serpilerek hamurlar merdaneyle tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açılır. Hamurlar ocak üstü sac aparatında ya da teflon tavada çevirerek pişirilir. Servisi için, kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. Maydanoz ve marul ince doğranır. Karıştırma kabına kırmızı soğan, maydanoz ve marul karıştırılır. Pişen lavaşlara yumuşak olsun diye eritilmiş tereyağı sürülür. Daha sonra biber püresi sürülür. Bir kenarına kırmızı soğan salatasından ve pişirilen etten de bir miktar koyularak dürüm şeklinde sarılır ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder