29 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Ton Balıklı Pizza Tarifi



oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Ton Balıklı Pizza tarifi, yeşil elma Ton Balıklı Pizza  nasıl yapılır, Ton Balıklı Pizza malzeme listesi, Ton Balıklı Pizza tarifi, Ton Balıklı Pizza  nasıl yapılır,Ton Balıklı Pizza  nasıl yapılır, Ton Balıklı Pizza  tarifi, yeşil elma bugün, 29 nisan 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 29 nisan 2015 çarşamba oktay usta tarifleri, evde Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır



 


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
 
TON BALIKLI PİZZA

MALZEMELER:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peyniri
beyaz peynir
yeşil biber
mısır
mantar
ton balığı
soğan

SOSU İÇİN:

2 çorba kaşığı biber püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam taze fesleğen
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:

Un, tuz, yaş maya karıştırma kabına koyulur. Mayanın üzerine zeytinyağı ve ılık su dökülür. Ortadaki sıvılarla mayayı eritilir. Kenardan un alarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür ve ikisi de yuvarlanır. Tezgaha ve hamurlara un serpilerek hamurlar merdaneyle açılır. Hamurlar pizza tellerine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serilir.

Sosu için, bir kaseye salça, zeytinyağı ve biber püresin koyulur. Fesleğen, sarımsak ince doğranıp ilave edilir. Tuz ve karabiber koyularak çırpma teliyle karıştırılır. Hamurların üzerine sos sürülür. Pizzaların bir tanesine, kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenir.

Mantar ve yeşil biber doğranıp üzerine dizilir. Diğer hamura da kaşar peyniri rendesi, ton balığı, mısır ve halka soğan koyulur. Tepside biraz mayalandırılarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}