samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Peynirli Kabaklı Börek tarifi, yeşil elma Peynirli Kabaklı Börek nasıl yapılır, Peynirli Kabaklı Börek malzeme listesi, Peynirli Kabaklı Börek tarifi, Peynirli Kabaklı Börek nasıl yapılır,Peynirli Kabaklı Börek nasıl yapılır, Peynirli Kabaklı Börek tarifi, yeşil elma bugün, 28 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 28 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri, evde Peynirli Kabaklı Börek nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet kabak
150 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Tereyağı
Hazırlanışı:
Kabakları küçük küp şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek kabaklar sotelenir. Tuzu ve karabiberi atılır. Kabaklar yumuşayınca altı kapatılır. Kabak soğuyunca içine beyaz peynir ve kaşar peyniri rendelenir. Maydanoz ve dereotu da doğranıp içine katılır ve karıştırılır. Yufkalar tezgaha üst üste serilir. Servis tabağı kalıp olarak kullanılıp yufkadan yuvarlak parçalar kesilir. Kaseye bir yuvarlak yufka serilir.
Zemine yufka parçaları koyularal, eritlmiş tereyağı serpilir. İç harçtan koyulur ve yufka kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirilir. Bu şekilde tepsi doldurulur. Yumurta sarısı erimiş tereyağıyla karıştırıp böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
PEYNİRLİ KABAKLI BÖREK
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet kabak
150 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Tereyağı
Hazırlanışı:
Kabakları küçük küp şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek kabaklar sotelenir. Tuzu ve karabiberi atılır. Kabaklar yumuşayınca altı kapatılır. Kabak soğuyunca içine beyaz peynir ve kaşar peyniri rendelenir. Maydanoz ve dereotu da doğranıp içine katılır ve karıştırılır. Yufkalar tezgaha üst üste serilir. Servis tabağı kalıp olarak kullanılıp yufkadan yuvarlak parçalar kesilir. Kaseye bir yuvarlak yufka serilir.
Zemine yufka parçaları koyularal, eritlmiş tereyağı serpilir. İç harçtan koyulur ve yufka kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirilir. Bu şekilde tepsi doldurulur. Yumurta sarısı erimiş tereyağıyla karıştırıp böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder