6 orta boy bıldırcın
fırın torbası
10 soyulmuş arpacık soğanı
8-10 bebe patates
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak bulgur
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tarçın
3.5 bardak su
worchestershire sos
Fırını 180 derecede ısıtın. Bıldırcınları ütüleyip yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın, kuş üzümünü sıcak suya koyun. Orta boy tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı koyun. Yağ erir erimez pembeleşince bulguru, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, karabiber, tarçını ilave edin. Sık sık karıştırıarak 3-4 dakika kavurun. Tencreye su katıp pişirin.Harcı dinlendirin. Dolma içini bıldırcınlara doldurun. Doldurduğunuz bıldırcınları fırın poşedine yerleştir. Dğer sebzelerle fırına sürün. 25-30 dakika sonra servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder