3 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
250 gr bonfile
Üzerine ve altına: 1 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı tereyağı
İç Harç: 400 gr kıyma, yarım bardak zeytinyağı, 2 avuç kıyılmış ceviz
Sosu: 1 soğan, 2 domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz karabiber, maydanoz
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince doğrayıp maydanozu kıyın. Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak su gezdirin. Ağzını kapatıp 15 dk bekletin. İçine haşlanmış patates domates biber salçası yumurta ve baharatları atın. Yumuşak bir bulgur hamuru yapın. İç harcı için tavada zeytinyağını kızdırın. Kıymayı ve soğanları ekleyin. Ceviz tuz ve karabiberi de ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alın maydanoz ekleyip karıştırın. Pişirme kabını yağlayın. Bulgur köftesinden parçalar alıp yassılaştırarak dizin. (avucunuzu ıslatın) Üzerine iç harcı ekleyin. Kalan bulguru streç film içine koyun merdane ile açın. Kıymanın üzerini kapatın. 200 derecede 30dk pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder