21 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 21 Nisan 2015 Melike'nin Fırında Mercimekli Bulgur Tarifi
2 su bardağı yeşil mercimek
200 gr küçük kuşbaşı et
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızı biber
Bulgur pilavı: 1-1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı et suyu
tereyağı
sıvıyağ
tuz
Mercimekler haşlanır süzülür. Çok küçük doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. Pembeleşince etler eklenir. Salça ve baharatları eklenir. (tuz hariç) 1-1,5 su bardağı sıcak su ve mercimekler eklenir... 5 dakika kaynatıp indirmek üzereyken tuzu katılır. Cam fırın kabına boşaltılıp önceden ısınmış 220 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer yandan tereyağı ve tereyağı kızdırılır. Şehriyelerin rengi kahverengileşene kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir. Bulgurlar yapışmaya başlayınca birbirine bulgurun 1parmak üzerine çıkacak kadar kadar et suyu ve sıcak su eklenir.Orta ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder