21 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 21 Nisan 2015 Gülşah'ın Patlıcan İçinde Bulgur Pilavı ve Pirzola Tarifi
1 su bardağı bulgur
1 tane orta boy soğan
1 kapya biber
4 büyük diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 su bardağı mısır
tuz karabiber pul biber kimyon nane
3 orta boy patlıcan
Tereyağı tuz
pirzolası:
3 adet 4 kemikli pirzola
1 su bardağı zeytinyağı
1 soğan
4 büyük diş sarımsak
tuz taze kekik karabiber
domates sos: 1 kereviz sapı, 1 havuç, 1 orta boy soğan, 1 su bardağı domates konservesi, 2 defne yaprağı, 4 diş sarımsak, 1 çay bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı toz şeker,2 dal taze kekik, karabiber tuz
pirzolaları zeytinyağı, sarımsak,soğan ve baharatlarla marine edin.Daha sonra bulgur pilavını pişirin. Domates sosu için bütün sebzeleri doğrayıp tavada tereyağıyla kavurun. Sonrasında domates parçaları, defne yaprağı, toz şekeri ilave edin. Kıvam aldıktan sonra et suyunuilave edin. Kıvama gelince sebzeleri süzün. Kalan sos suyunu suyla açtığınız nişastayı ekleyin.10 dk daha pişirip kenara alın. Marine edilen pirzolaları tavada mühürleyin. Servise 15 dk kala eti 10 dk 180 derece fırında pişirin.
Patlıcanları bütün olarak kızartın. Ortasını kesin ve içine tuz ve tereyağını yedirin. İçi açılan patlıcanların içine bulgur pilavı koyun.Patlıcanın kenarlarına pirzolaları yerleştirin.
0 yorum:
Yorum Gönder