21 Nisan 2015 Salı Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 21.04.2015



21 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 21.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 21 nisan 2015 pazartesi son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 21 nisan 2015, nurselin mutfağı 21 nisan salı tarifleri izle




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..



CELPLEME

Malzemeler:
250 gr arpacık soğan
4 adet küçük boy soğan
750 gr kuzu kol parça
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kemikli kuzu etlerinin üzerine bol su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Kaynadıktan sonra köpükleri alınır. Başka bir tencerede kabukları soyulan arpacık soğanlar sıvı yağda kavrulur.  İçerisine  diğer soğanlar da ilave edilir.  Biraz kavrulunca  biber ve domates salçası eklenir.  Üzerine haşlanan etler, suyu ile beraber dökülür. Defne yaprağı eklenip pişirilmeye bırakılır. Altını kapatmaya yakın tuz eklenir.Afiyet olsun.





ALACATENE

Malzemeler:
3,5 bardak alacatene
yarım bardak bulgur
4 adet kuru biber
3 adet kuru soğan
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Soğanlar sıvı yağ ve tereyağında kavrulur. İçerisine domates ve biber salçası katılarak kavurmaya devam edilir.Üzerine su, tuz, defne yağrağı, karabiber,bulgur ve alacatene eklenerek kaynamaya bırakılır. En üstüne kuru biber atılarak kaynamaya bırakılır. Pişince servis edilir.





DÖNDÜRME BÖREK



Malzemeler:

Hamuru İçin:
yarım bardak sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
su

İç Harcı İçin:
yarım kg ıspanak
1 kalıp beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Sıvı yağ, tuz, alabildiği kadar un ve su ilavesiyle hamur yoğurulur ve iki bezeye ayrılır. İç harcı için ıspanaklar yıkanıp doğranarak peynir, karabiber ve tuz ile karıştırılır. Bezelerden biri açılarak yağlanmış fırın tepsisine yayılır ve üzerine sıvı yağ sürülerek iç harç yayılır.Diğer beze açılarak en üste kapatılır. Üzerine sıvı yağ sürülerek 180 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.



ŞAMBALİ TATLISI


Malzemeler:
1 kg irmik
1 bardak pekmez
2 bardak şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım bardak fındık

Şebeti İçin:
9 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2 dilim limon

Hazırlanışı:
Bütün fındık ve pekmez hariç bütün malzemeler karıştırılarak yağlanmış fırın tepsisine yayılır.Üzerine pekmez sürülerek fındık taneleri aralıklı olarak yerleştirilir ve 180 derece fırında pişirilir.Pişirilen sıcak şerbet pişen tatlının üzerine gezdirilir. ( şerbet ve tatlı sıcak olmalı)


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}