21 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Pastırmalı Sarma Börek Tarifi



samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Patates Pastası tarifi, yeşil elma Pastırmalı Sarma Börek nasıl yapılır, Pastırmalı Sarma Börek malzeme listesi, Pastırmalı Sarma Börek  tarifi, Pastırmalı Sarma Börek nasıl yapılır, Pastırmalı Sarma Börek nasıl yapılır, Pastırmalı Sarma Börek tarifi, yeşil elma bugün, 21 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 21 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri, evde Pastırmalı Sarma Börek nasıl yapılır




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PASTIRMALI SARMA BÖREK
Malzemeler:

Hamuru için:
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Su

Hamuru Yağlamak İçin:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:
  • 3 köz kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • kaşar peyniri
  • tutam ıspanak
  • pastırma

Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı


Hazırlanışı:
Zeytinyağı, un, tuz ve su ile yumuşak bir  hamur yoğrularak dinlendirilir. İç harcı için, yıkanıp doğranmış ıspanaklar yağda kavrulur.Dinlenen hamur yağlı tezgahta açılır. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak sürülür ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur yağlı el ile tezgahta  çekilerek inceltilir. Hamurun 3 köşesi içe katlanır ve köz biber koyulur Üstüne ıspanak yayılır ve beyaz peynir serpilir En son üstüne pastırma dizilip kaşar rendesi serpildikten sonra hamur rulo yapılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilerek 180 derece fırında  kızarana kadar pişirilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}