samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Patates Pastası tarifi, yeşil elma Meyveli Kakaolu Pasta nasıl yapılır, Meyveli Kakaolu Pasta malzeme listesi, Meyveli Kakaolu Pasta tarifi, Meyveli Kakaolu Pasta nasıl yapılır, Meyveli Kakaolu Pasta nasıl yapılır, Meyveli Kakaolu Pasta tarifi, yeşil elma bugün, 21 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 21 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri, evde Meyveli Kakaolu Pasta nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. Suyunu döküyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyerek son kez çırpıyoruz. Zeminine yağlı kağıt serdiğimiz ve yağladığımız yuvarlak pasta kalıbına, harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine köpürtülmüş şantiyi koyup mikserle çırpıyoruz. Pasta kekimiz soğuyunca enlemesine ikiye kesiyoruz. Servis tabağına temizlediğimiz pasta çemberini koyuyoruz. İlk kat keki içine koyuyoruz. Evde olan bir reçel ya da marmelatı sulandırıp keki ıslatmak için kullanıyoruz. Üzerine kremayı koyuyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. Üstüne de kekin üst katını koyuyoruz. Bu keki de yine reçel ya da marmelatla ıslatıyoruz. Pastanın üzerini köpürtülmüş kremşantiyle kaplıyoruz. Kivi, çilek ve muzları dilimliyoruz. Kivileri dilimledikten sonra ikiye kesiyoruz. Pastanın kenarına da şanti torbasından krem şanti sıkıyoruz. Kenardan başlayarak bir sıra kivi dilimlerini yan yana diziyoruz. Bir ön sıraya muz dilimlerini diziyoruz, onun da önüne çilek dilimlerini diziyoruz. Bu şekilde sıra sıra meyve dizerek ortaya doğru geliyoruz. Tabağın kenarlarına da çilek dizerek servis ediyoruz.
MEYVELİ KAKOLU PASTA
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- Yarım çay bardağı su
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti
Üzeri İçin:
- Muz
- Kivi
- Çilek
- Köpürtülmüş şanti
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. Suyunu döküyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyerek son kez çırpıyoruz. Zeminine yağlı kağıt serdiğimiz ve yağladığımız yuvarlak pasta kalıbına, harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine köpürtülmüş şantiyi koyup mikserle çırpıyoruz. Pasta kekimiz soğuyunca enlemesine ikiye kesiyoruz. Servis tabağına temizlediğimiz pasta çemberini koyuyoruz. İlk kat keki içine koyuyoruz. Evde olan bir reçel ya da marmelatı sulandırıp keki ıslatmak için kullanıyoruz. Üzerine kremayı koyuyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. Üstüne de kekin üst katını koyuyoruz. Bu keki de yine reçel ya da marmelatla ıslatıyoruz. Pastanın üzerini köpürtülmüş kremşantiyle kaplıyoruz. Kivi, çilek ve muzları dilimliyoruz. Kivileri dilimledikten sonra ikiye kesiyoruz. Pastanın kenarına da şanti torbasından krem şanti sıkıyoruz. Kenardan başlayarak bir sıra kivi dilimlerini yan yana diziyoruz. Bir ön sıraya muz dilimlerini diziyoruz, onun da önüne çilek dilimlerini diziyoruz. Bu şekilde sıra sıra meyve dizerek ortaya doğru geliyoruz. Tabağın kenarlarına da çilek dizerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder